Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie C++

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy do tego kodu da się dodać to że gdy wyskoczy "JEBUT" odpaliła się jakaś muzyka?

#include <iostream>
#include <windows.h>
#include <cstdlib>

using namespace std;

int main()
{
    for(int i=15; i>=0; i--)
    {
        Sleep(1000);
        system("cls");
        cout <<i<<endl;
    }

cout << "JEBUT"<<endl;
    return 0;
}

xD

Opublikowano

Możesz dać BEEP :D Inaczej musisz poszukać jakiejś innej biblioteki. Bardzo fajną bilbiotekę muzyczną ma SFML (SFML-AUDIO)

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

Dasz jakiś link do tej biblioteki czy może ona jest w codeblocks? A i czy byś mógł dodać do tego kodu te muzykę? i czy potem to mogę np. zamienic na cos.EXE?

xD

Opublikowano

A powie mi ktoś teraz jak jeśli mam już kod gotowy to jak go zrobić .exe żeby nie czeba otwierać (codeblocks) F9 ??

xD

Opublikowano

Eeee... najpierw skompilować F9, a później skompilowane włączać można ctrl + F10, jeśli dobrze zrozumiałem pytanie...

Ogólnie program będzie już w execu w miejscu, gdzie zapisałeś plik *.cpp, chyba, że stworzyłeś projekt, to w folderze projektu /bin/debug albo bin/release czy coś w ten deseń.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Albo dać cin.get() przed returnem :).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

a może być 

system("pause");

???

bo jest ten plik w folderze bin ale się wyłącza sam a po tym nie? 

xD

Opublikowano

system("pause") jest jakimś tam rozwiązaniem, ale niezbyt dobrym i przenośnym, dlatego polecam cin.get();

Opublikowano

system("pause") to Windowsowe rozwiązanie, go cin.get(); albo getch();.

Albo po prostu odpalaj z konsolki. \o Po to to jest, jak któryś przedmówca wspomniał. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...